TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Örömmel értesítek minden érdeklődőt, hogy a múlt évben beadott negyedik pályázatunk is, amit a Tiszatarjáni Holt-Tisza vízminőségének javítását támogató eszközökre adtunk be, pozitív elbírálást kapott.Ezen pályázaton egyesületünk nyert egy TR-5,5 Honda benzinmotoros aggregátort és egy Aqua-Wheel 1100 W teljesítményű lapátkerekes levegőztetőt. Az aggregátor 381000-Ft., a levegőztető pedig 558800-Ft. értéket képvisel. A két tárgy összértéke 939800-Ft. amiből egyesületünknek 70%-os támogatottság mellet összesen 281940-Ft.-ot kellett megfizetnie.Az aggregátort 2020. február 27-én már át is vettük, míg a levegőztetőt a gyártó 2020. március 31.-éig küldi meg egyesületünk számára.A két tárgy vásárlása során egyesületünk nyert tehát 657860-Ft. összeget. Amennyiben ehhez az összeghez hozzá adjuk még az előző három pályázat során nyert összegeket, vagyis a 72000-Ft értékű gyermeknapi horgászverseny támogatására kapott nyereménytárgyak értékét, a 92900-Ft.-ot amit a fűkasza 50 %-os támogatottságú vásárlása során nyertünk, illetve a 200000-Ft. vissza nem térítendő támogatást, akkor elmondható, hogy egyesületünk a 2019 évben beadott pályázatokkal összesen 1022760-Ft. támogatást nyert el.Reményeink szerint a fenti tárgyak megvásárlásával horgászvizünk, és annak partja szépen karbantartható lesz, illetve megelőzhetővé, de legalábbis minimálisra csökkenthető lesz az olyan hal pusztulásos tragédia, mint ami a múlt évben ért bennünket.Végezetül a 2020 évre a magam és az Elnökség nevében minden horgásztársunknak kívánok eredményekben gazdag  jó fogást, jó szórakozást és görbüljön a bot!

Tisztelettel: Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

Örömmel értesítek minden érdeklődőt, hogy a mai napon megérkezett a Tiszatarjáni Holt-Tisza vízminőségének javítását támogató Aqua-Wheel 1100 W teljesítményű lapátkerekes levegőztetőnk, ami az alábbi képeken látható.

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök 

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

AZ EREDETI TERVÜNKTŐL ELTÉRŐEN A HALTELEPÍTÉS A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN MÁR A MAI NAPPAL MEGTÖRTÉNT.A VÉGSÓ ADATOK A KÖVETKEZŐK:

HALFAJ: PONTY

KOROSZTÁLY: HÁROMNYARAS

MENNYISÉG: 400 KG

ENNEK MEGFELELŐEN AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZOTT A HORGÁSZTILALOM:

2020. MÁRCIUS 19.-ÉN16.00 ÓRÁTÓL 2020. MÁRCIUS 21.-ÉN 06.00 ÓRÁIG A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET.

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

A 2019. október 7-i tiszatarjani haltelepÍtés 

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET

HALTELEPÍTÉST VÉGEZ

A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2020. ÁPRILIS 24.

HALFAJ: CSUKA

KOROSZTÁLY: IVADÉK

MENNYISÉG: 3500 DB.

A TELEPÍTÉS MIAT A HOLTÁGON HORGÁSZATI TILALOM NEM LESZ!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET
HALTELEPÍTÉST VÉGEZ
A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2020. MÁJUS 06.
HALFAJ: PONTY
KOROSZTÁLY: HÁROMNYARAS
MENNYISÉG: 500 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚ KÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:

2020. MÁJUS 06.-ÁN
12.00 ÓRÁTÓL

2020. MÁJUS 09.-ÉN
06.00 ÓRÁIG

A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk.
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Értesítelek benneteket, hogy az Északerdő Zrt. az ez évi ütemtervének megfelelően a jövő héttől neki áll kitermelni a Tiszatarjáni Holt-Tisza mellett, az un. félszigeten található, nyarast. A területen tar vágást végeznek így az veszélyes munkaterületté válik.

A leírtak alapján a balesetek és sérülések elkerülése véget, az erdészet kérését támogatva, egyesületünk Elnöksége 2020. május 19-én /kedd/ reggel 06:00 órától a kitermelés végeztéig, megtiltja a horgászatot a holtág túlpartján.

Felhívom figyelmeteket arra, hogy a fegyelmi szabályzatunk alapján, az a horgász, aki tiltott helyen horgászik - Tiltott helyen való horgászat miatt 6hó-1 év - közötti időszakra tiltható el a holtágon való horgászattól.

Kérek tehát mindenkitől türelmet és a tiltás betartását. A kialakult helyzetet folyamatosan elemezzük. értékeljük, és amennyiben bármi nemű változtatásra, enyhítésre van lehetőség úgy azt azonnal meglépjük és elrendeljük, arról itt és a helyszínen plakátokon mindenkit azonnal értesítünk.

Együttműködéseteket, és megértéseteket előre is köszönöm!

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan sk.
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület
Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!
A mára tervezett haltelepítés technikai okok miatt elmarad, a holnapi nap folyamán fog megtörténni. Az elmaradt telepítés ellenére a korábban elrendelt horgászati tilalom továbbra is érvényben marad az abban meghatározott ideíg.

Tisztelettel: Sepsi Bertalan he. elnök 

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!
Ma délben végrehajtásra került a 300 kg. II nyaras ponty telepítése. Reményeink szerint hosszútávon ez is hozzájárul a holtágon pecázó horgászok igényeinek, illetve szórakozásának kielégítéséhez. Az alábbiakban közöljük a telepítésről készült képeket.
Sepsi Bertalan he. elnök 

Tisztelt horgásztársak!


A veszélyhelyzetnek vége így meg lehet tartani a közgyüléseket és versenyeket. Ennek megfelelően július 17-ére közgyülést hívok össze az alábiak szerint:

M E G H Í V Ó
A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ELNÖKSÉGE ÉRTESÍTI TAGJAIT, HOGY KÖZGYÜLÉST HÍV ÖSSZE.

IDŐPONTJA: 2020. július 17. napja ( péntek ) 18.00 óra
HELYE: Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola

NAPIRENDI PONTOK:

1. Az Elnök beszámolója a 2019 évben végzett munkáról.
Előadó: Sepsi Bertalan elnök

2. A Gazdasági Vezető beszámolója a 2019 évi költségvetésről.
Előadó: Milák László gazdasági felelős

3. A Horgászmester beszámolója a 2019 évben végzett munkájáról.
Előadó: Farkas József horgászmester

4. A Fegyelmi Bizottság beszámolója a 2019 évi munkáról.
Előadó: Takács Károly a fegyelmi bizottság elnöke

5. A Felügyelő Bizottság beszámolója a 2019 évi munkáról.
Előadó: Kiss Lajos a felügyelő bizottság elnöke

6. Egyebek. (indítványok, javaslatok, észrevételek megvitatása)
Előadó: Simon Ibolya titkár

Amennyiben a közgyűlés az eredeti időpontban határozatképtelen lesz, úgy azt ugyanazon a napon 19.00 órai kezdettel - a fent megjelölt napirendi pontokkal - újra összehívom.

A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintett nélkül határozatképes és jogosult a napirendre tűzött - a fentiekben feltüntetett - kérdésekben határozatot hozni.

A napirendi pontok fontosságára tekintettel számítunk minden tagunk megjelenésére, aktív részvételére, és vélemény nyilvánítására.

Üdvözlettel:

Sepsi Bertalan sk.
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület
Elnök

A telepítés során készült képek 

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

AZ EREDETI TERVÜNKTŐL ELTÉRŐEN A HALTELEPÍTÉS A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN MÁR A MAI NAPPAL MEGTÖRTÉNT.
A VÉGSÓ ADATOK A KÖVETKEZŐK:

HALFAJ: PONTY

KOROSZTÁLY:  HÁROMNYARAS

MENNYISÉG: 400 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN AZ ALÁBBIAK SZERINT VÁLTOZOTT A HORGÁSZTILALOM:

2020. MÁRCIUS 19.-én 16.00 ÓRÁTÓL2020. MÁRCIUS 21.-ÉN06.00 ÓRÁIG A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-es SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Akik követik értesítéseimet azoknak biztosan ismerősek lesznek az alább leírottak, a többieknek pedig ajánlom szíves figyelmébe.

Mint azt már korábban megírtam 2019 évben egyesületünk 4 pályázatot adott be.Az első pályázatot gyermeknapi horgászverseny támogatására adtuk be melynek során 72.000-Ft. értékben nyertünk horgászfelszereléseket. Ezek a tárgyak különféle horgászbotok, és orsók voltak, amik a 2019. május 25-én megtartott gyermek horgászversenyen kiadásra is kerültek díjak formájában.A második pályázatot a Tiszatarjáni Holt-Tisza vízparti környezetének fenntartása érdekében egy nagyteljesítményű fűkaszára adtuk be, aminek vételi árát 50%-ban támogatja a MOHOSZ. Ez a pályázatunk is sikeres lett és nyertünk egy HUSQVARNA 545 RX típusú fűkaszát különféle kiegészítőkkel, amit a tegnapi napon az az 2020. február 06-án vettünk át. A fűkasza 185.801-Ft. értéket képvisel. Ennek az összegnek az 50%-át, az az 92.901-Ft.-ot, kellett egyesületünknek kifizetnie. A mellékelt képeken láthatjátok a fűkaszát és kiegészítőit.A harmadik pályázatot az egyesületünk 2020-2021. évi működési támogatásra adtuk be. Ez a pályázatunk is eredményes lett és nyertünk 200.000-Ft összegű vissza nem térítendő támogatást. Mivel erről az értesítést csak szerdán kaptuk meg így ezen összeg átutalása még nem történt ugyan meg, de az erre vonatkozó szükséges intézkedések már folyamatban vannak.A negyedik pályázatunk a Tiszatarjáni Holt-Tisza vízminőség javítását támogató eszközökre, egy lapátkerekes levegőztetőre és egy 5 kW-os aggregátorra lett beadva. Ezen pályázatunkra ez idáig még nem érkezett válasz, de ez esetben is bízunk a pozitív elbírálásban. Amint a pályázatban érdemi döntés születik azonnal értesítjük tagjainkat.

Tisztelettel: Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

Tisztelt Horgásztársak!


Többen érdeklődtek az utóbbi időben, hogy mikor és hol lehet horgászvizsgát tenni a veszélyhelyzetre való tekintettel. Ez idáig csak annyit tudtunk biztosan, hogy vizsgák nincsennek, csak turista vizsgát lehet tenni interneten keresztül. Most viszont olyan információ jutott a birtokunkba, hogy a Zabos Géza horgászvizsgát tart 2020. május 04-én 13.00 és 15.00 óra közötti időben. Ezen hír a pontos adatokkal megtalálható a Zabos Géza facebookján. Akit tehát érdekel a hír az látogasson el ide, tájékozódjon és ellenőrízze le a hír valódiságát akár a kiírás alatti kérdéssel vagy telefonon. Kérek továbbá minden tagot, illetve olyan személyt, aki a jelen írást olvasta és tud olyan személyről aki vizsgázni szeretne adja át számára is az információt, illetve terjessze azt, hátha érdekel valakit. 

Segítségeteket előre is köszönöm. 

Sepsi Bertalan he. elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

2020. április 24-én a délutáni órákban végrehajtottuk a 3500 db. csuka ivadék telepítését. Reményeink szerint hosszútávon ezzel is hozzájárulunk a holtág ragadozó halfajainak gyarapodásához. Az alábbiakban közöljük a telepítésről készült képeket.

Sepsi Bertalan sk.
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület
Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A mai napon a MOHOSZ intervenciós haltelepítése végrehajtásra került a holtágon. Ennek keretében 500 kg. egészséges szép III nyaras pontyok kerültek a holtágba melyek remélhetőleg sok örömöt fognak okozni horgászainknak. Felhívom viszont mindenkinek a figyelmét arra, hogy a telepítést követően a holtágon teljes horgászati tilalmat rendelt el az elnökség szombaton reggel, az az május 09-én 06.00 óráig, melyre a parton elhelyezett hirdetmények is figyelmeztetnek. Ugyan csak figyelmeztetek mindenkit arra is, hogy a Holt-Tiszán az állami horgászrendben megfogalmazott faji tilalmi időszakok az érvényesek. Ebből adódik, hogy május hónapban többek között a pontyra is érvényben van a fogási tilalom amit szigorúan ellenőrizni, illetve ellenőriztetni fogunk és az azt megszegőket még ellenőrzésektől is szigorúbban fogjuk büntetni. Kérek tehát mindenkit a szabályok betartására. A szabályokat betartó horgásztársaknak pedig kívánok jó horgászatot és jó fogást.Az alábbiakban közöljük a telepítésről készült képeket.

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász EgyesületElnök


TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET
HALTELEPÍTÉST VÉGEZ
A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2020. MÁJUS 21.
HALFAJ: PONTY
KOROSZTÁLY: KÉTNYARAS
MENNYISÉG: 300 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚ KÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:

2020. MÁJUS 21.-ÉN
06.00 ÓRÁTÓL

2020. MÁJUS 23.-ÁN
06.00 ÓRÁIG

A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk.
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Az utóbbi időben többen is érdeklődtek, hogy ebben az évben tervezünk-e horgászversenyeket, és ha igen, akkor hol és mikor. Kérdésre közlöm, hogy lesznek versenyek, de hogy pontosan hol, mikor és milyen feltételekkel, illetve körülmények között, ezt még nem tudom.
Ami biztos, hogy versenyeket már most is lehetne szervezni csak a résztvevői, és a lebonyolítási feltételek zavarosak még egy kicsit. Amikor a zavaros részek letisztázódnak, az Elnökség azonnal megkezdi a versenyek idejének, helyének és lebonyolításának a szervezését, és a tagok időbeni értesítését.
Egyesületünk a versenyekre a kupákat, érmeket és egyéb díjakat már beszerezte így ez sem lehet már a versenyek megrendezésének akadálya. Megjegyezném, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is pályáztunk a gyermeknapi horgászverseny megrendezésére és díjazására. Örömmel közlöm, hogy a pályázat pozitív elbírálást kapott és 84000-Ft értékben nyertünk különféle tárgynyereményeket, díjakat.
Közölném még azt is, hogy amint lehet közgyűlést is fogunk tartani, de ez jelenleg még nem engedélyezett és egyenlőre azt sem lehet tudni, hogy mikortól fogják azt megengedni.
Amint a fent leírtak alapján is látszik a veszélyhelyzet ellenére egyesületünknél az élet nem állt meg és a lehetőségeinkhez képest mindenki végzi a dolgát. Ezt támasztják alá többek között a holtágba végrehajtott haltelepítések és egyéb tevékenységek melyekről többek között itt is folyamatos tájékoztatást kaptok.
Kérem tehát türelmeteket, és a fentiek tudomásulvételét.

Sepsi Bertalan sk.
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület
Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

A SZÁZDI Sporthorgász Egyesület 2020. augusztus 22-én, a Tiszatarjáni Holt-Tiszán tartja 07.00 és 12.00 óra közötti időben, az ez évi első házi felnőtt horgászversenyét, melyre minden tagot szeretettel várunk.A verseny helye: Tiszatarjáni Holt-Tisza kijelölt szakaszai.A verseny menete:06.30 - 07.00 óra közötti időben a horgászhelyek sorsolása, annak elfoglalása, etetés, és felkészülés a versenyre.07.00 - 12.00 óra között a verseny lebonyolítása12.00 - 13.00 óra között mérlegelés, eredményhirdetés, díjkiosztás13.00-tól ebéd elfogyasztása, kötetlen beszélgetés.A versenyre jelentkezni csak személyesen, illetve a 06-49-352-590-es, és a 06-20-466-0310-es telefonszámon lehet Molnár Jánosnál a Tiszakeszi, Szabadság utca 04. sz. alatt lévő Műszaki boltban 2020. augusztus 19-én 17.00 óráig.Felhívom a versenyezni kívánó tagjaink figyelmét, hogy a jelenlegi helyszüke miatt a versenyen részt vevők létszámát 30 főben maximalizáltuk, illetve a helyszínen a verseny megkezdése előtt már nem fogadunk el újabb jelentkezést, vagyis helyszíni nevezés nincs.A verseny díjazása:Összesített eredményhirdetés során az első helyezett kupát, illetve az első három helyezett érmet és oklevelet, valamint értékes nyereménytárgyakat kap. (horgászbotok, orsók, egyéb tárgyak)A verseny legnagyobb halát fogó személy trófeát és oklevelet kap.A versenyen csak azon ifjúsági és felnőtt tagjaink vehetnek részt, a helyi horgászrendben foglaltak szerint, akik 2020 évre, érvényes állami horgászjeggyel, és területi engedéllyel rendelkeznek, illetve nincs ellenük fegyelmi eljárás. További feltétel a vírus helyzetre való tekintettel egy nyilatkozat kitöltése. A versenyre nevezési díj nincs.A versenyen a résztvevők saját felelősségükre vesznek részt. A verseny során esetlegesen bekövetkezett balesetekért, sérülésekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Ma végrehajtásra került a 600kg. 3 nyaras ponty telepítése. Reményeink szerint hosszútávon ez is hozzájárul a holtágon pecázó horgászok igényeinek, illetve szórakozásának kielégítéséhez.

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 2020. AUGUSZTUS 15.-ÉN 08.00 ÓRÁTÓL 12.00 ÓRÁIG TÁRSADALMI MUNKÁT VÉGEZ A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN! ENNEK SORÁN TISZTÍTÁSRA KERÜL A VÍZPART.                  A TEVÉKENYSÉG A HORGÁSZNI VÁGYÓKAT ZAVARHATJA, ESETLEG GÁTOLHATJA IS MAJD, AMIÉRT ELNÉZÉST KÉRÜNK.A TISZTÍTÁS VISZONT SZÜKSÉGES, ÉS AZ ÖNÖK ÉRDEKÉBEN TÖRTÉNIK, ÍGY A MEGJEJÖLT IDŐBEN CSAK AZ ÜLJÖN LE HORGÁSZNI, AKI A FENT LEÍRTAKAT TUDOMÁSUL VESZI ÉS ELFOGADJA.

ÉRDEKLŐDNI A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk. 

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT EGYESÜLETI HORGÁSZTÁRSAK!

Értesítelek benneteket, hogy egyesületünk 2020. augusztus 15-én 08.00 és 12.00 óra közötti időben környezetvédelmi társadalmi munkára hívja tagjait Tiszatarjánba a Tiszatarjáni Holt-Tiszára, és Tiszakesziben az élő Tisza partra és a telkünkre.

A környezetvédelmi társadalmi munka során a holtág és a Tisza partját tervezzük megtisztítani szelektívem a kommunális és egyéb hulladéktól, valamint a megnőtt növényzettől, vadakáctól. Ezzel párhuzamosan a Tisza parton található telkünk tisztítására és a kerítés pótlására kerülne sor.

A fenti munkálatok elvégzéséhez egyesületünk munkavédelmi kesztyűket, szemetes zsákokat, benzint, és innivalót biztosít. Kérem a munkában részt venni kívánó személyeket, hogy amennyiben tudnak, úgy hozzanak magukkal kézi kaszát, benzinmotoros fűkaszát és fejszét, mivel ezek egyesületünknél még nem, illetve csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Kérem továbbá, hogy amennyiben tudnak úgy a fűkaszákhoz olyan vágórészt is hozzanak, amivel a füvön kívül a vadakácot is ki tudjuk vágni. Amennyiben erre igény van, és azt előre jelzik felénk a tagok, úgy egyesületünk damilt, vagy egyéb vágóeszközt is biztosít.

Reményeink szerint a munka elvégzésére nem csak a szokásos személyek fognak megjelenni, hanem minél többen, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb munkát tudjuk elvégezni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HALTELEPÍTÉST VÉGEZ A TISZATARJÁNI 

HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2020. AUGUSZTUS 05.

HALFAJ:PONTY

KOROSZTÁLY: HÁROMNYARAS

MENNYISÉG: 600 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚ KÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:2020. AUGUSZTUS 05.-ÉN 12.00 ÓRÁTÓL 2020. AUGUSZTUS 08.-ÁN 06.00 ÓRÁIG A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

A SZÁZDI Sporthorgász Egyesület 2020. szeptember 12-én gyermek horgászversenyt rendez 09.00 és 11.00 óra közötti időben, amely a május hónapban elmaradt gyermeknapi horgászverseny pótlása.

A verseny helye: Tiszatarjáni Holt-Tisza kijelölt szakaszai.

A verseny menete:

08.30 - 08.45 óra között horgászhelyek sorsolása, és elfoglalása

08.45 - 09.00 óra között etetés, felkészülés a versenyre.

09.00 - 11.00 óra között a verseny lebonyolítása

11.00 - 12.00 óra között mérlegelés, eredményhirdetés, díjkiosztás.

A versenyre jelentkezni lehet 2020. szeptember 11-én 17.00 óráig törvényes képviselő /szülő/ által személyesen, vagy a 06-49-352-590-es, illetve a 06-20-4660-310-es telefonszámon Molnár Jánosnál a Tiszakeszi, Szabadság utca 04. sz. alatt lévő Műszaki boltban.

Felhívom a versenyezni kívánók, és azok szüleinek a figyelmét, hogy a jelenlegi helyszűke miatt a versenyen részt vevők létszámát 30 főben maximalizáltuk. Ebből kifolyólag a helyszínen a verseny megkezdése előtt már csak akkor fogadunk el újabb jelentkezést, ha az előzetesen jelentkezők száma nem érte el a meghatározott maximális létszámot. Egyéb esetben helyszíni nevezést már nem fogunk tudni elfogadni.

A verseny díjazása:

Összesítettben az első helyezett kupát, illetve az első három helyezett érmet és oklevelet kap.

Három korcsoportban a 3-5, 6-9 (1-4 osztály), és 10-14 (5-8 osztály) év közötti versenyzőink első három helyezettjei külön díjazásban részesülnek, melyeket pályázati úton nyertünk. (horgászbotok, horgászládák, egyéb tárgyak)

A verseny legnagyobb halát fogó gyermek, trófeát és oklevelet kap.

A fent leírtakon kívül minden a versenyen részt vevő gyermek külön ajándékot és egy emléklapot kap.

A versenyen csak nagykorú felügyelete mellett, 2020 évre érvényes állami horgászjeggyel, és területi engedéllyel rendelkező gyermekek vehetnek részt, egy bottal, rajta egy horoggal a helyi horgászrendben foglaltak szerint.

A versenyrendezőség, a verseny idejére, és csak arra az időre, a gyerekeknek, a horgászrendben foglaltaktól eltérően, az úszózás mellet a fenekező horgászatot is engedélyezi, így választhatnak, hogy melyik módszerrel szeretnének versenyezni.

További feltétel a vírus helyzetre való tekintettel egy nyilatkozat kitöltése, amit a versenyző és törvényes képviselője is aláír. A versenyre nevezési díj nincs.

A verseny idejére üdítőt és rágcsálni valót biztosítunk.

A versenyen a résztvevők saját felelősségükre vesznek részt. A verseny során esetlegesen bekövetkezett balesetekért, sérülésekért a rendezőség nem vállal felelősséget.

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a 2020. éves állami jegyet és fogási naplót szabályosan kitöltve és összesítve február 28-áig kell leadni. Aki ennek nem tesz eleget az 2021 évre csak emeltdíjas állami jegyet válthat.

A 2021. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk a felnőtt éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 3.300-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 2.000-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 3.000-Ft.Környezetvédelem hozzájárulási díj: 3.000-Ft.

A 2021. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk az ifjúsági éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 3.300-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 2.000-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 1.500-Ft.

Környezetvédelem hozzájárulási díj: 1.500-Ft.

A 2021. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk a 70 év feletti éveshorgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 300-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 0-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 1.500-Ft.

Környezetvédelem hozzájárulási díj: 1.500-Ft.

A 2021. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk a gyerek éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 300-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 0-Ft.SZÁZDI egyesületi tagdíj: 0-Ft.

Környezetvédelem hozzájárulási díj: 0-Ft.

A fenti összegek mindegyik esetben 3.000-Ft.-tal emelkednek, ha az állami jegy és fogási napló nem került időben leadásra, vagy nem szabályosan lett kitöltve. Szükség esetén az alábbi tételek növelhetik még a kiadásokat: 

Felnőtt új belépő tagnál: 10.000-Ft. (egyszeri halasítási hozzájárulási /belépési/ díj), amiIfjúsági és 70 év feletti új belépő tagnál: 5.000-Ft.

Felnőtt igazolvány tok: 400-Ft.

2021. évben a területi engedélyek a következő képen alakulnak:

Tiszatarjáni Holt-Tisza:

Éves parti felnőtt: 18.000-Ft.

24 órás parti felnőtt: 2.500-Ft.

Éves parti kedvezményes felnőtt: 16.000-Ft.

24 órás parti kedvezményes felnőtt: 2.000-Ft.

Éves parti gyerek úszós: 4.000-Ft.

24 órás parti gyermek úszós: 400-Ft.

24 órás parti felnőtt turista: 3.500-Ft.

A kedvezményes engedélyeket csak a SZÁZDI egyesületi tagok vehetik igénybe!

Tisza folyó: (volt geleji szakasz) 

Éves felnőtt: 25.000-Ft.

Napi felnőtt: 2.500-Ft.

3 napos felnőtt: 6.900-Ft.

Éves gyerek: 1.500-Ft.

A fent leírtakon kívül szeretném az érdeklődők figyelmét felhívni arra, hogy a Tisza folyóra 2021. január 01-ét követően csak és kizárólag elektronikusan kiállított területi jegyek kerülnek kiadásra, ami offline és online módon kerülhetnek megváltásra.  Az offline megváltás lényege a mi esetünkben az, hogy a területi jegy a horgászszervezet értékesítési pontján kerül előállításra és kifizetésre, míg az online módon váltott területi jegyet a HORINFO rendszerből a horgász önállóan vásárolja meg a Horgászjegy Kft. részére kifizetett bankkártyás tranzakcióval.

AZ ELEKTRONIKUSAN KIVÁLTOTT, ÉS KIÁLLÍTOTT TERÜLETI JEGYEK ESETÉBEN LÉNYEGES MÉG, ÉS KÉREK MINDENKIT, HOGY ERRE LEGYEN NAGYON FIGYELEMMEL, A TERÜLETI JEGY CSAK A MEGVÁLTÁST KÖVETŐ FÉL ÓRA MÚLVA VÁLIK ÉRVÉNYESSÉ!!!!!Jó fogást kívánok!

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

2021. ÉVI HORGÁSZ ENGEDÉLY VÁLTÁS MENETE:

ADATEGYEZTETÉS:

HORGÁSZKÁRTYÁN LÉVŐ ADATOK EGYEZTETÉSE A SZEMÉLYI IGAZOLVÁNNYAL

ADATVÉDELEM: 

GDPRNYOMTATVÁNY KITÖLTÉSE

OKMÁNYOK KITÖLTÉSE:9/2020 SZÁMÚKÖZGYŰLÉSI HATÁROZAT ALAPJÁNAZ IGÉNYELT HORGÁSZ OKMÁNYOK A TELJES KIFIZETÉS UTÁN KERÜLNEKKIÁLLÍTÁSRA ÉS A KÖVETKEZŐ MUNKANAPON VIHETŐKELAZ ADOTT ÉVBEN NEM RENDEZETT TAGDÍJ PÓTLÁSA A KÖVETKEZŐKÉPPEN ALAKUL:

14/2018 SZÁMÚKÖZGYŰLÉSI HATÁROZAT ALAPJÁN:

2019. évi TAGDÍJ 150%-a: 3000 Ft.

KÖRNYEZETVÉDELMI DÍJ: 2000 Ft.

2020. évi TAGDÍJ 150%-a: 3000 Ft.

KÖRNYEZETVÉDELMI DÍJ: 2000 Ft.

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy egyesületünk 2020. augusztus 22-én 07.00 órától 12.00 óráig a Tiszatarjáni Holt-Tiszán megtartotta évi első felnőtt horgászversenyét.Az időjárás kegyes volt hozzánk, és a verseny jó hangulatban, az évszaknak megfelelően meleg, száraz, és napsütéses időben zajlott le. 

A baj csak annyi volt, hogy a nagyobb halak ismételten nem tudtak a versenyről, abba nem neveztek be. A lényeg, hogy ennek ellenére volt fogás, a kisebb halak és a törpeharcsák intenzíven kaptak, így a helyezéseket nem a "kő, papír, olló" játékkal, pénzfeldobással, vagy szkanderrel kellet eldönteni. 

A versenyen a 33 fő nevezőből végül 25 fő vett részt.

A verseny végeredménye a nyolcadik helyezettig bezárólag az alábbiak szerint alakult:

I. Gombos Károly 5355g.

II. Balogh Ferenc 4565g.

III. Skarufa Bálint 3810g.

IV. Cseh István 3400g.

V. Kozák Gábor 3265g.

VI. Ignéczi Rajmond Mihály 2710g.

VII. Balogh Zsigmond 2290g.

VIII. G. Nagy József 2200g.

A verseny legnagyobb halát, ami egy 3135g.-os ponty volt, Cseh István fogta. A versenyt délben egy finom babgulyással, és kötetlen beszélgetéssel zártuk.Gratulálunk minden résztvevőnek, és helyezettnek!Az alábbiakban ismertetem azon személyek névsorát, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, akik segítettek a verseny szervezésében, előkészítésében, lebonyolításában, és a főzésben.Ezek a személyek: Simon Ibolya, Farkas József, Molnár János, Milák László, Lovász Tamás, Lovászné Gyenge Margit, és Salamon Gábor.Külön köszönjük a támogatását, Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozónak, Bögre Lajosné Tiszatarján község polgármesterének, és a Tiszatarján Község Polgármesteri Hivatalának.Nevezetteknek ez úton is köszönöm még egyszer az önzetlen munkájukat és segítségüket.A versenyről hivatalosan készült képeket a korábbiakban már leközöltük, azokat mindenki láthatta. Kérek viszont mindenki mást, hogy akinek további képei vannak a versenyről, azokat tegyék fel ők is ide bátran, hagy láthassa azokat is mindenki akit érdekel egyesületünk élete, munkája és tevékenysége.

Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy egyesületünk, a MOHOSZ támogatásával, 2020. szeptember 12-én 09.00 és 11.00 óra közötti időben megtartotta az ez évi első gyermek horgászversenyét, ami egyben a tavasszal elmaradt gyermeknapi verseny pótlása volt. A verseny a saját kezelésünkben lévő Tiszatarjáni Holt-Tiszán lett megtartva.

A verseny idején végig napsütéses jó idő volt, ami a már korábban feltöltött képeken is jól látható. A jó idő mellet egy lelkes és elszánt kis csapat versenyzett, és szép eredmények születtek.

A verseny díjazása a következő képen alakult.

A versenyt követően egy összesített, és három korosztályos helyezést hirdettünk.

A három korosztály közül a 6-10 éves /1-4. osztályosok/ és a 10-14 éves /5-8. osztályosok/ korosztály 1-3 helyezettjeinek díjait a MOHOSZ támogatta elnyert pályázati úton, míg a 3-6 éves korosztály 1-3 helyezettjeinek díjazását egyesületünk állta.

A fentieken túl egyesületünk állta a legnagyobb halat fogónak járó trófeát, a versenyen résztvevők összesített eredménye alapján az 1 helyezetnek járó kupát, és az 1-3 helyezetteknek járó érmeket.

Egyesületünk állta továbbá az összesítésben szereplő helyezetteknek járó okleveleket, a helyezést el nem érő személyek külön díjait, valamint a versenyen megjelent minden gyereknek az édességet és innivalót.

A felsoroltakon kívül Lantai Zsolt támogatásával csalinak minden versenyző kapott egy kis dobozos csemegekukoricát.

A verseny eredményei a következők:

Összesítettben:

I. BAJNÓK PATRIK 2370g.

Díj: serleg, aranyérem és oklevél

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület

II. LANTAI NOEL 2310g.

Díj: ezüstérem és oklevél

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület

III. GYENES MIRON 2230g.

Díj: bronzérem, oklevél

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület


10- 14 éves korosztályban /5-8. osztályosok/:

I. BAJNÓK PATRIK 2370g.

Díj: BENZAR ELITE MATCH 7-15g 3,9 M HORGÁSZBOT

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

II. IGNÉCZI RAJMUND MIHÁLY 2190g.

Díj: BENZAR ALLROUND FEEDER 20-110g 3,3 M HORGÁSZBOT

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

III. FARKAS GÁBOR 1785g.

Díj: ET BRENTA SPICCBOT 5 M SNECIZŐ BOT

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

IV. SKARUFA BÁLINT 1535g.

Díj: 3 M. SNECIZŐ BOT, ZSEBPECA, SÖRÉT ÓLOM

Támogatta: ZSÁZDI Sporthorgász egyesület

V. ZSÍPI DÁVID 1415g.

Díj: FISHING BOX DE LUX HORGÁSZDOBOZ

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

VI. VARGA ZOLTÁN 1160g.

Díj: FISHING BOX HORGÁSZDOBOZ

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

VII. VARGA RÓBERT KRISZTIÁN

Díj: etetőanyag, zsebpeca

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász egyesület


6-10 éves korosztályban /1-4. osztályosok/ :

I. GYENES MIRON 2230G.

Díj: BLACK FIGHTER CARP MATCH 4,2 M. HORGÁSZBOT

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

II. PÁLYI ÁRON 2105g.

Díj: CARP EXPERT METHOD FEEDER 3,3 M. 100-150g. HORGÁSZBOT

Támogatta: Pályázat útján MOHOSZ

III. LANTAI LEVENTE 2100g.

Díj: CARP EXPERT JUNIOR DOUBLE TIP 3lbs 3M HEAVY HORGÁSZBOT

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

IV. KORMOS SÁNDOR 1735g.

Díj: FISHING BOX DE LUX HORGÁSZDOBOZ

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

V. TÓTH TÍMEA 1395g.

Díj: FISHING BOX HORGÁSZDOBOZ

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ

VI. KALA RUDOLF MILÁN

Díj: 3 M SNECIZŐ BOT, ZSEBPECA, SÖRÉTÓLOM

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület


3-6 korosztályban /óvodások/:

I. LANTAI NOEL 2310g.

Díj: 5 M SNECIZŐ BOT, ZSEBPECA, SÖRÉTÓLOM

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület

A verseny legnagyobb halát, ami egy 870g.-os ponty volt:

TÓTH TÍMEA fogta.

Díj: NAGY HAL TRÓFEA, OKLEVÉL

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület

Gratulálunk minden résztvevőnek, és helyezettnek. Az elkövetkezendő időszakban pedig kívánok mindenkinek eredményekben gazdag horgászatot!

Az alábbiakban szeretném ez úton is megköszönni Simon Ibolyának, Molnár Jánosnak, Csáji Attilának, Ronkovics Szilárdnak, Csécsei Józsefnek és Lantai Zsoltnak a verseny szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában nyújtott segítségét.

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HALTELEPÍTÉST VÉGEZA TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2021. MÁRCIUS 29.

HALFAJ: PONTY

KOROSZTÁLY: HÁROMNYARAS

MENNYISÉG: 800 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚ KÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:

2021. MÁRCIUS 29.-ÉN 06.00 ÓRÁTÓL2021. ÁPRILIS 02.-ÁN06.00 ÓRÁIGA HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A mai napra tervezett haltelepítést végrehajtottuk.

Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a telepítésről készített képeket illetve kis filmet megtekintve láthatják majd, hogy 800 kg. szép, egészséges, átlagosan 2 kg/db. súlyú 3 nyaras pontyokat kaptunk a Tisza-Fish Kft.-től, melyet ez úton is köszönünk.

A telepített halak remélhetőleg sok örömöt fognak okozni horgászainknak. Felhívom viszont mindenkinek a figyelmét arra, hogy a telepítést követően a holtágon teljes horgászati tilalmat rendelt el az elnökség pénteken reggel, az az április 02-án 06.00 óráig, melyre a parton elhelyezett hirdetmények is figyelmeztetnek.

Szeretném megköszönni mindenkinek, akik a telepítés megszervezésében illetve kivitelezésében részt vettek, segédkeztek.

A telepítéssel kapcsolatban meg kívánom még jegyezni, hogy a holtág és a benne lévő halak orvhalászoktól, engedélynélküli horgászoktól, és rapsicoktól való megvédése érdekében ismételten felvettük a folyami és a Mezőcsáti Rendőrőrs rendőreivel, valamint a MOHOSZ hivatásos halőreivel a kapcsolatot, akik a területet kiszámíthatatlan időközönként, éjjel és nappal is ellenőrizni fogják. A rend fenntartása érdekében a hivatalos szervek mellett rendszertelenül polgárőrök, társadalmi halőreink, és több önkéntes tagunk is ellenőrzéseket fog tartani. A holtág környékén vadkamerákat is elhelyeztünk, így a személyes ellenőrzések mellett az holt időszakokban ellenőrizni tudjuk a tilalom betartását illetve a rendet.

A fent leírtakon kívül, kérem minden tagunkat arra, hogy együttesen őrizzük meg vizünket a tolvajok, és mindazon személyekkel szemben, akik a társadalmi együttélés és horgászrendünk szabályait nem képesek, vagy nem akarják betartani. Bátran figyelmeztessük őket, hogy a szabályokat be kell tartani, azok ugyanis mindenkire együttesen vonatkoznak.

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök


TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A mai napra tervezett ponty telepítést végrehajtottuk, a csuka telepítésre viszont technikai okok miatt csak a jövő héten fog sor kerülni. Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a telepítésről készített képeket illetve kis filmet megtekintve láthatják, hogy 700 kg. szép, egészséges, átlagosan 2 kg/db. súlyú 3 nyaras pontyokat kaptunk a Tisza-Fish Kft.-től, melyet ez úton is köszönünk. 

A telepített halak remélhetőleg sok örömöt fognak okozni horgászainknak. Felhívom viszont mindenkinek a figyelmét arra, hogy a telepítést követően a holtágon teljes horgászati tilalmat rendelt el az elnökség szombat reggel, az az május 15-én 06.00 óráig, melyre a parton elhelyezett hirdetmények is figyelmeztetnek.Szeretném megköszönni mindenkinek, akik a telepítés megszervezésében illetve kivitelezésében részt vettek, segédkeztek. 

A telepítéssel kapcsolatban megjegyezni kívánom, hogy többek között a pontyra is május 31-éig horgászati tilalom van, így azokat szombattól sem lehet majd betárolni, illetve haza vinni. Közlöm továbbá hogy a holtág és a benne lévő halak orvhalászoktól, engedélynélküli horgászoktól, és rapsicoktól való megvédése érdekében ismételten felvettük a folyami és a Mezőcsáti Rendőrőrs rendőreivel, valamint a MOHOSZ hivatásos halőreivel a kapcsolatot, akik a területet kiszámíthatatlan időközönként, éjjel és nappal is ellenőrizni fogják. 

A rend fenntartása érdekében a hivatalos szervek mellett rendszertelenül polgárőrök, társadalmi halőreink, és több önkéntes tagunk is ismételten ellenőrzéseket fog tartani. A holtág környékén ismételten vadkamerákat is elhelyeztünk, így a személyes ellenőrzések mellett azok holt időszakaikban is ellenőrizni tudjuk a tilalom betartását illetve a rendet.

A fent leírtakon kívül, ismételten kérem minden tagunkat arra, hogy együttesen őrizzük meg vizünket a tolvajok, és mindazon személyekkel szemben, akik a társadalmi együttélés és horgászrendünk szabályait nem képesek, vagy nem akarják betartani. Bátran figyelmeztessük őket, hogy a szabályokat be kell tartani, azok ugyanis mindenkire együttesen vonatkoznak. 

 Sepsi Bertalan sk.Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

 Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A Tiszatarjáni Holt-Tiszába 2021. október 20-ára tervezett haltelepítést, a tervezett napon kicsit későn ugyan, de 18:00 órakor sikerült végrehajtanunk.

Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a telepítésről már korábban feltett képeket illetve kis filmeket megtekintve láthatták, hogy a holtágba szép és egészséges 400 kg. I-III nyaras vegyes korosztályú és fajtájú, főleg dévérkeszeg, valamint 100 kg. II nyaras csuka lett telepítve, amiket a Tisza-Fish Kft.-től kaptunk, melyet ez úton is köszönünk.

A már meglévő halfauna mellett a telepített halak remélhetőleg sok örömöt, jó szórakozást és kikapcsolódást fognak okozni horgászainknak. Meg kell jegyezni, hogy a jelen haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, melyre egyesületünk pályázatot adott be és nyert. 

A pályázat keretein belül egyesületünk 300 kg. II nyaras ponty, 100 kg. II nyaras csuka és 400 kg. I-III nyaras vegyes keszegfélékre nyújtott be igényt. A pozitívan elbírált pályázatunk alapján a telepített halállomány nettó értékének 45%-át visszatéríti számunkra a MOHOSZ.

A jelen telepítés során egyesületünk összesen bruttó 741300-Ft-ot fizetett ki, ami nettó 706000-Ft. Ebből az összegből vagyunk jogosultak 317700-Ft. visszatérítésére. Ehhez jön majd még a II nyaras ponty telepítésének végrehajtása után az ott kifizetett nettó összeg 45%-a.  A telepítéssel kapcsolatban megjegyezni kívánom még, hogy a csukát 3500-Ft+ÁFA, a keszeget pedig 890-Ft+ÁFA áron vásároltuk, ami megegyezik a MOHOSZ és a MA-HAL által közösen egyeztetett irányárral. Ebből is látszik a telepítendő hal árának drasztikus emelkedése, ami az utóbbi időben fellépő, és tapasztalható halhiánynak is köszönhető. 

A hiány és a magas ár egyre nehezebbé teszi számunkra a telepítéseket. Ennek ellenére az Elnökség mindent megtesz a telepítések folyamatos, zökkenő mentes, és mindenki számára kielégítő végrehajtás érdekében.

A fent leírtak alapján, kérem tehát minden tagunkat arra, hogy együttesen őrizzük meg vizünket a tolvajok, és mindazon személyekkel szemben, akik a társadalmi együttélés és horgászrendünk szabályait nem képesek, vagy nem akarják betartani. 

Bátran figyelmeztessük őket, hogy a szabályokat be kell tartani, azok ugyanis mindenkire együttesen vonatkoznak.

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy egyesületünk, a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program Pályázati, Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó, és Simon Ibolya támogatásával, 2021.szeptember 18-án 09.00 és 11.00 óra közötti időben megtartotta az ezévi első gyermek horgászversenyét, ami egyben a tavasszal elmaradt gyermeknapi verseny pótlása volt.

A verseny a saját kezelésünkben lévő Tiszatarjáni Holt-Tiszán lett megtartva.

A verseny idején végig napsütéses jó idő volt, ami a már korábban feltöltött képeken is jól látható. A jó idő mellet egy lelkes és elszánt kis csapat versenyzett, és szép eredmények születtek.

A verseny díjazása a következő képen alakult.

A versenyt követően egy összesített, és két korosztályos helyezést hirdettünk, mivel a 3-6 éves korosztály nem képviseltette magát a versenyen. Az ide szánt díjak különdíjként kerültek kiadásra.

Az "A" korcsoport, a 6-10 éves /1-4. osztályosok/, és a "B" korcsoport, a 10-14 éves /5-8. osztályosok/ 1-3 helyezettjeinek díjai, a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program Pályázati támogatásával elnyert 84000-Ft. értékű, különböző horgászcikkek formájában biztosított, tárgyjutalomként nyújtott természetbeni juttatás volt, különféle horgászbotok formájában.

A "C" korcsoportnak, a 3-6 éves ovisok 1-3 helyezettjeinek díjait, Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó ajánlotta fel.

A fentieken túl egyesületünk állta a legnagyobb halat fogónak járó trófeát, a versenyen résztvevők összesített eredménye alapján az 1 helyezettnek járó kupát, és az 1-3 helyezetteknek járó érmeket, valamint a legtöbb halat fogónak járó különdíjat.

Egyesületünk állta továbbá az összesítésben szereplő helyezetteknek járó okleveleket, és minden, a versenyen résztvevő gyermeknek a külön díját, az édességet, a rágcsálni valót, és az innivalót.

A felsoroltakon kívül Simon Ibolya támogatásával minden versenyző kapott 2 db kis úszót.

A verseny eredményei a következők:

Összesítettben:

I. PÁLYI ÁRON 2005g.

Díj: serleg, aranyérem, oklevél, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

II. KORMOS SÁNDOR 1935g.

Díj: ezüstérem, oklevél, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

III. IGNÉCZI VALENTINA TERÉZ 1615g.

Díj: bronzérem, oklevél, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

A 10- 14 éves "B" korosztályban /5-8. osztályosok/:

I. KORMOS SÁNDOR 1935g.

Díj: RYOBI AMAZON FEEDER 80g. 3,9 M HORGÁSZBOT, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ, SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

II. IGNÉCZI KRISZTIÁN 1325g.

Díj: RYOBI AMAZON FEEDER 80g 3,3 M HORGÁSZBOT, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ, SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

III. VARGA RÓBERT KRISZTIÁN 1000g.

Díj: BLACK FIGHTER CARP MATCH 4,2 M HORGÁSZBOT, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ, SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

IV. IGNÉCZI FERENC 985g.

Díj: úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász egyesület, Simon Ibolya

V. FARKAS GÁBOR 960g.

Díj: úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

VI. TELEKI DOMINIK 900g.

Díj: úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

VII. TÓTH TÍMEA 745g.

Díj: úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

VIII. VARGA ZOLTÁN

Díj: úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász egyesület, Simon Ibolya

A 6-10 éves "A" korosztályban /1-4. osztályosok/:

I. PÁLYI ÁRON 2005g.

Díj: RYOBI AMAZON FEEDER 80g. 3,6 M. HORGÁSZBOT, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ, SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

II. IGNÉCZI VALENTINA TERÉZ 1615g.

Díj: RYOBI AMAZON FEEDER 80g. 3 M. HORGÁSZBOT, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ, SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

III. KALA RUDOLF MILÁN 1065g.

Díj: BLACK FIGHTER CARP MATCH 3,9 M HORGÁSZBOT, úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: pályázat útján MOHOSZ, SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

IV. NAGY JÓZSEF 865g.

Díj: úszók, előkötött horgok, zsebpeca, és világító patron.

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Simon Ibolya

A verseny legnagyobb halát, ami egy 1380g.-os kárász volt:

PÁLYI ÁRON fogta.

Díj: NAGY HAL TRÓFEA, OKLEVÉL, HALTARTÓ

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület, Tóth Imre vállalkozó

A verseny legtöbb halát, 50 db.-ot fogó személy:

KORMOS SÁNDOR

Díj: OKLEVÉL, HALTARTÓ

Támogatta: SZÁZDI Sporthorgász Egyesület

Külön díjban részesült még az "A" és "B" korcsoportban versenyző

egy-egy hölgytagunk:

IGNÉCZI VALENTINA TERÉZ /"A" korosztály/

Díj: KAMASAKI 3 M. SPICBOT

Támogatta: Tóth Imre vállalkozó

TÓTH TÍMEA / "B" korosztály/

Díj: KAMASAKI 4 M. SPICBOT

Támogatta: Tóth Imre vállalkozó

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek, és külön díjasnak.

Az elkövetkezendő időszakban pedig kívánok mindenkinek

eredményekben gazdag horgászatot!

Az alábbiakban szeretném ez úton is megköszönni Simon Ibolyának, Molnár Jánosnak, Csáji Attilának, Ronkovics Szilárdnak, és Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozónak a verseny szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában nyújtott segítségét, valamint a MOHOSZ-nak, mivel a jelen verseny a MOHOSZ célirányos gyermeknapi horgászverseny pályázati támogatásával valósult meg.

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a Tiszatarján Bivalyos Napok rendezvény keretein belül 2021. szeptember 03-án 07.00 órától 10.00 óráig a Tiszatarjáni Holt-Tiszán horgászversenyt tartottunk.

Az időjárás kedvező volt, és a verseny jó hangulatban, az évszaknak megfelelően napsütéses időben zajlott le. A nagyobb halak sajnos elmaradtak, de a kisebb halak és a törpeharcsák intenzíven kaptak.

A versenyen 12 fő vett részt.

A verseny végeredménye a nyolcadik helyezettig bezárólag az alábbiak szerint alakult:

I helyezett :Ignéczi Mihály 4555g.

Nyereménye a Tiszatarján Község Önkormányzata által felajánlott serleg, érem, 360-as feeder horgászbot, és Tóth Imre vállalkozó által felajánlott horgászdoboz és 1db. horgász napijegy a Csali Horgásztóra.

II helyezett: ifj. Kormos Sándor 3455g.

Nyereménye a Tiszatarján Község Önkormányzata általfelajánlott érem, frenetic horgászorsó és Tóth Imre vállalkozó által felajánlott merítő szák.

III helyezett: Balogh Ferenc 2920g.

Nyereménye a Tiszatarján Község Önkormányzata által felajánlott érem, merítő szák, és Tóth Imre vállalkozó által felajánlott haltartó.

IV helyezett: Zombor János 2575g.

V helyezett: Simkó Balázs 2045g.

VI helyezett: Sándor István 2040g.

VII helyezett: Varga Csaba 1910g.

VIII helyezett: id. Kormos Sándor 1585g.

A verseny legnagyobb halát, ami egy 1555g.-os ponty volt, Zombor

János fogta. Nyereménye a Tiszatarján Község Önkormányzata által felajánlott halas trófea és villantó készlet, valamint a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott damil és haltartó zsák.

Tiszatarján Község Önkormányzata külön díjban, egy fejlámpával és egy frenetic gyermek horgászbottal jutalmazta ifj. Kormos Sándort, mint a legfiatalabb versenyzőt.

Ugyan csak Tiszatarján Község Önkormányzata külön díjban részesítette, egy damillal és egy haltartóval, ifj. Kormos Sándort aki a verseny során a legtöbb halat, összesen 90 db.-ot, fogta.

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek és díjazottnak!

Az alábbiakban ismertetem azon személyek névsorát, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, akik segítettek a verseny szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában.

Ezek a személyek: Simon Ibolya, Molnár János, Ronkovics Szilárd, Tóth Imre vállalkozó, Bögre Lajosné polgármester asszony és Tiszatarján Község Önkormányzata.

Nevezetteknek ez úton is köszönöm még egyszer az önzetlen munkájukat és segítségüket.

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök


TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a SZÁZDI Sporthorgász Egyesület 2021. szeptember 04-én 07.00 órától 12.00 óráig Tiszakeszinél a Tisza folyó kijelölt szakaszain megtartotta az ez évi

első horgászversenyét. Az időjárás kedvező, a Tisza pocsék volt, de a verseny jó

hangulatban, az évszaknak megfelelő napsütéses időben zajlott le.

A versenyen 21 fő vett részt.

A verseny végeredménye a hetedik helyezettig bezárólag az alábbiak szerint alakult:

I helyezett : Velki Istvánné 1445g.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott serleg, érem, 360-as feeder horgászbot, digitális halmérleg, és Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott 1.db. horgász napijegy a Tiszatarjánban található Csali Horgásztóra.

II helyezett: Zombor János 1425g.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott érem, 330-as feeder horgászbot és egy rablóhalas csali készlet.

III helyezett: Báró Béla 1150g.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott érem , Frenetic tip horgászorsó és damil.

IV helyezett: Kozák Gábor 1085g.

Nyereménye Orosz Tibor tiszakeszi lakos által felajánlott Silstar horgászorsó és damil.

V helyezett: Csáji Attila 1060g.

Nyereménye Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott haltartó.

VI helyezett: Molnár István 985g.

VII helyezett: Zombor Tibor 835g.

A verseny legnagyobb halát, ami egy 1150g.-os harcsa volt, Báró Béla fogta.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott halas trófea szobor és Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott merítő szák.

A verseny során a legtöbb halat, összesen 27 db.-ot, Kozák Gábor fogta.

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek ésdíjazottnak!

Az alábbiakban ismertetem azon személyek névsorát, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, akik segítettek a verseny szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában.

Ezek a személyek: Simon Ibolya, Molnár János, Farkas József, Milák László, Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó, Bögre Lajosné polgármester asszony, Orosz Tibor, Takács Károly, Kiss Lajos, Csorba Gyula és Mester Csaba

Nevezetteknek ez úton is köszönöm még egyszer az önzetlen munkájukat és segítségüket.

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HALTELEPÍTÉST VÉGEZ A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2021. NOVEMBER 24.

HALFAJ: PONTY

KOROSZTÁLY: KÉTNYARAS

MENNYISÉG: 300 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚ KÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:

2021. NOVEMBER 24.-ÉN 06.00 ÓRÁTÓL 2021. NOVEMBER 27.-ÉN 06.00 ÓRÁIG A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET


Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A Tiszatarjáni Holt-Tiszába 2021. november 24-ére tervezett haltelepítést, a tervezett napon, sajnos ismételten egy kicsit későn ugyan, de 17:00 órakor sikerült végrehajtanunk. Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a telepítésről már korábban feltett képeket illetve kis filmeket megtekintve láthatták, hogy a holtágba szép és egészséges 300 kg. II nyaras ponty lett telepítve, amit most is a Tisza-Fish Kft.-től kaptunk, melyet ez úton is köszönünk.

A már meglévő halfauna mellett a most telepített halak remélhetőleg sok örömöt, jó szórakozást és kikapcsolódást fognak okozni a horgászainknak főleg jövőre, amikor elérik azt a méretet és súlyt, amikor már kifoghatóak.
Ismételten meg kell jegyezni, hogy a jelen haltelepítés is a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, melyre egyesületünk pályázatot adott be és nyert. 

 A pályázatkeretein belül egyesületünk 300 kg. II nyaras ponty, 100 kg. II nyaras csuka és 400 kg. I-III nyaras vegyes keszegfélékre nyújtott be igényt. A pozitívan elbíráltpályázatunk alapján a telepített halállomány nettó értékének 45%-át visszatéríti számunkra a MOHOSZ.

A jelen telepítés során egyesületünk összesen bruttó 267750-Ft-ot fizetett ki, ami nettó 255000-Ft. Ebből az összegből vagyunk jogosultak 114750-Ft. visszatérítésre. Ehhez jön még az előző telepítés során visszatérítendő 317700-Ft. Egyesületünk tehát a telepítések során kifizetett nettó összegek után összesen 432450-Ft. visszatérítésre jogosult.

A telepítéssel kapcsolatban megjegyezni kívánom még, hogy a pontyokat 850-Ft+ÁFA áron vásároltuk, ami megegyezik a MOHOSZ és a MA-HAL által közösen egyeztetett irányárral.

Itt is látható a telepítendő halak árának drasztikus emelkedése, ami, mint azt már említettem korábban is, az utóbbi időben fellépő, halhiánynak köszönhető. A hiány és a magas ár egyre nehezebbé teszi számunkra a halak beszerzését és a telepítéseket. Az Elnökség ennek ellenére továbbra is mindent megtesz a telepítések folyamatos, zökkenő mentes, és mindenki számára kielégítő végrehajtás érdekében.

A fent leírtak alapján ismételten kérem tehát minden tagunkat arra, hogy együttesen őrizzük meg vizünket a tolvajok, és mindazon személyekkel szemben, akik a társadalmi együttélés és horgászrendünk szabályait nem
képesek, vagy nem akarják betartani. Bátran figyelmeztessük őket, hogy a szabályokat be kell tartani, azok ugyanis mindenkire együttesen vonatkoznak.

Sepsi Bertalan
Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Amióta egyesületünk a Tiszatarjáni Holt-Tisza révén alhaszonbérlőként saját halgazdálkodási vízterülettel rendelkezik, a törvényi előírásoknak, és a szerződésben foglaltaknak megfelelően, megbízási szerződés alapján, társadalmi halőröket foglalkoztat, a vízterület halfaunájának megtartása, és a helyi horgászrendben foglaltak betartatása érdekében.

Társadalmi halőreink ez idáig a rájuk bízott feladatokat lelkiismeretesen, hibátlanul, és legjobb tudásuk szerint végezték. A feladatukon túli önkéntes tevékenységüknek köszönhető még elsősorban a terület karbantartása is, amiért külön köszönettel tartozunk nekik, amit ez úton most az egyesület nevében meg is köszönök.

Munkájuk tisztelete, elismerése és segítése érdekében egyesületünk régi célja volt halőreink egységes munka ruházattal való ellátása. Ennek érdekében közgyűlési határozat is született, ami az Elnökséget felhatalmazta a halőrzéshez szükséges tárgyi eszközök, illetve egységes halőri ruházat beszerzésére.

Ez alapján korábban már beszerzésre és kiosztásra is került 4-4 darab póló, és további ruházatok beszerzését terveztük.

Szerencsénkre, a halőrök, idevonatkoztatva a hivatásos- és társadalmi halőröket is, egységes munka ruházattal való ellátását a MOHOSZ is fontosnak tartotta, ezért erre vonatkozóan a múlt évben igényfelmérést végzett a horgász egyesületek körében.

A felmérés során mi is jeleztük igényünket az egységes halőri ruházatra. A MOHOSZ az igényfelmérést követően pályázatot írt ki a ruházat beszerzésére és elkészítésére, amit a Svéd hátterű, minőségi PINEWOOD ruházati termékek árusításával foglalkozó SILVER KISS Kft. nyert meg.

A ruházatokkal kapcsolatban ezek után év elején közölték, hogy azok elkészítését, kézbesítését, és pótlását, személyes megjelenés alapján történő méretvételezést követően 3 év távlatában biztosítják, a két társadalmi halőrünk után összesen 1.630.000-ft. összegben.

Ebből az első évben 900.000-ft., a második évben 106.000-ft., míg a harmadik évben 624.000-ft. összegben biztosítják a ruházatot. A MOHOSZ ezen összegből a társadalmi halőrök után egységesen 30%-ot térít vissza. Ez alapján az első évben 270.000-ft.-ot, a második évben 31.800-ft.-ot, míg a harmadik évben 187.200-ft.-ot, ami összesen 489.000-ft. Az önerőnk tehát a három év alatt összesen 1.141.000-ft. amiből az első évben 630.000-ft.-ot, a második évben 74.200-ft.-ot míg a harmadik évben 436.800-ft.-ot kell megfizetnünk.

A cég a fenti összegért, személyenkénti lebontásban, az alábbiakban felsorolt ruházatot biztosítja a zárójelben szereplő kihordási idővel:

1 pár KAYLAND ALPHA GTX vízálló félcipő (24 hó)

1 pár GATEWAY PHEASANT GAME gumicsizma (24 hó)

1 pár KAYLAND CUMBRIA GTX vízálló bakancs (24 hó

1 pár PINEWOOD FISHING/HUNTING kesztyű (24 hó)

1 db. PINEWOOD RETRIEVER FLEECE pulóver (12 hó)

1 db. PINEWOOD 2-PACK hosszú ujjú póló (12 hó)

2 db. PINEWOOD VAENAMO rövid ujjú galléros póló (12 hó)

1 db. PINEWOOD 3-PACK rövid ujjú pamut póló (12 hó)

1 db. PINEWOOD TORNÁDÓ EXTRÉME esőkabát (24 hó)

1 db. PINEWOOD TORNÁDÓ EXTRÉM esőnadrág (24 hó)

1 db. PINEWOOD FINNVEDEN nyári nadrág (24 hó)

1 db. PINEWOOD WILDMARK ZIP-OFF lecsatolható szárú nyári nadrág (24 hó)

1 db. PINEWOOD TC 2- COLOUR sapka (24 hó)

1 db. PINEWOOD PRESTWICK bőröv (36 hó)

1 db. SAFETY VEST láthatósági mellény (36 hó)

1 db. PINEWOOD HUNTER PRO XTREME téli kabát (36 hó)

1 db. PINEVOOD HUNTER PRO XTREME téli nadrág (24 hó)

1 db. PINEWOOD ABISKO mellény (36 hó)

1 db. PINEWOOD HARRIE átmeneti kabát (36 hó)

1 db. PINEWOOD WINDY téli sapka (36 hó)

1 db. tépőzáras név felirat

1 db. tépőzáras egyesületi felirat

Társadalmi halőreink, a fenti ruházatot az év folyamán többszöri kiszállítást követően, hiánytalanul, sérülésmentesen megkapták, és használatba vették, amit a holtágon horgászók már láthattak is.

Halőreink elmondása alapján a ruhák igényesek, kényelmesek, jó minőségűek, és a kor elvárásainak maximálisan megfelelnek.

Reményeink szerint a fenti tárgyak megvásárlásával tehát hozzájárultunk halőreink munkájának megkönnyebbítéséhez, és konformabbá tételéhez.

Végezetül a 2021 évre a magam és az Elnökség nevében halőreinknek jóegészséget és jó munkát, horgásztársainknak pedig eredményekben gazdag jó fogást és jó szórakozást kívánok.

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök


TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!


A mai napra tervezett haltelepítést végrehajtottuk.

Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a telepítésről készített képeket illetve kis filmeket megtekintve láthatják, hogy 1500 kg. szép, egészséges, átlagosan 1,8 kg/db. súlyú 3 nyaras pikkelyes pontyokat kaptunk a Tisza-Fish Kft.-től, melyet ez úton is köszönünk.

A telepített halak remélhetőleg sok örömöt fognak okozni horgászainknak. Felhívom viszont mindenkinek a figyelmét arra, hogy a telepítést követően a holtágon teljes horgászati tilalmat rendelt el az elnökség ma reggel 06:00 órától a jövő héten szombat, az az március 26-án reggel 06.00 óráig, melyre a parton elhelyezett hirdetmények is figyelmeztetnek.

Szeretném megköszönni mindenkinek, akik a telepítés megszervezésében illetve kivitelezésében részt vettek, segédkeztek.

A telepítéssel kapcsolatban meg kívánom még jegyezni, hogy a holtág és a benne lévő halak orvhalászoktól, engedélynélküli horgászoktól, és rapsicoktól való megvédése érdekében ismételten felvettük a folyami és a Mezőcsáti Rendőrőrs rendőreivel, valamint a MOHOSZ hivatásos halőreivel a kapcsolatot, akik a területet rendszertelen időközönként, éjjel és nappal is ellenőrizni fogják. A rend fenntartása érdekében a hivatalos szervek mellett ugyan csak rendszertelenül polgárőrök, társadalmi halőreink, és több önkéntes tagunk is ellenőrzéseket fog tartani. A holtág környékén vadkamerákat is elhelyeztünk, így a személyes ellenőrzések mellett a holt időszakokban is ellenőrizni tudjuk a tilalom betartását illetve a rendet.

A fent leírtakon kívül, kérem minden tagunkat arra, hogy együttesen őrizzük meg vizünket a tolvajok, és mindazon személyekkel szemben, akik a társadalmi együttélés és horgászrendünk szabályait nem képesek, vagy nem akarják betartani. Bátran figyelmeztessük őket, hogy a szabályokat be kell tartani, azok ugyanis mindenkire együttesen vonatkoznak, nem is beszélve a telepített halak értékéről, áráról, amit mindannyian közösen a saját pénzünkből fizetünk meg.


Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Értesítem a horgászni érdeklődőket, hogy 2022. augusztus 05-én 18:00 órától 2022. augusztus 15-én 06:00 óráig Veres Istvánnál, a Tiszatarján, Kossuth utca 70. sz. alatt lévő értékesítő helyünkön szabadság miatt a Tiszatarjáni Holt-Tiszára területi jegyet váltani nem lehet. Megértésüket előre is köszönjük.


Tisztelettel:

Sepsi Bertalan he. elnök

TISZTELT EGYESÜLETI HORGÁSZTÁRSAK!

Örömömre szolgál a figyelmeteket felhívni, hogy 2 év kihagyás után 2022. szeptember 17-én Tiszakesziben ismét megrendezésre kerül a Keszi Maraton immár 10. alkalommal.

Ugyan csak örömömre szolgál közölni veletek, hogy a Keszi Maraton Szervező Bizottsága többek között egyesületünket is megkereste és kérte, hogy amennyiben módunkban áll, úgy a korábbi évekhez hasonlóan támogassuk halsütéssel eme nemes sporteseményt, a minél színvonalasabb kivitelezés és népszerűsítés érdekében.

Éves terveinkben nem szerepelt ugyan a maratonnon való részvétel, illetve annak támogatása, de a tervezési időszakban erről még nem is tudhattunk. Ennek ellenére az Elnökségi tagokkal egyetemben úgy gondolom, és remélem, ezzel nem csak mi vagyunk így, hogy egy ilyen sporteseményen kötelességünk részt venni, illetve azt a leg jobb tudásunk szerint támogatni.

A leírtak alapján egyesületünk nevében ismételten vállaltuk tehát a maraton halsütéssel történő támogatását. Ennek megfelelően a sütéshez várjuk a pucolt halat, főleg keszegeket, de bármilyen súly-, méret-, és faji tiltó korlátozás alá nem eső halat elfogadunk.

Felhívom a figyelmeteket arra, hogy aki felajánlja segítségét a hal fogására, illetve pucolására, annak az elmúlt évekhez hasonlóan, a csalit és az etetőanyagot az egyesület állja, ami Tiszakesziben a műszaki boltban vehető át.

A halakat mostantól bármikor foghatjátok, és amennyiben a pucolt halakat tárolni nem tudjátok, kérhettek segítséget tőlem, vagy Molnár Jánostól.

Az egyéni horgászatokon kívül tervben van közös horgászat is a Tiszára, amire a csalit, az etetőanyagot valamint az enni és innivalót szintén az egyesületünk állja, de ez még tervezés alatt van, és nem is biztos, így a korábbi évekhez hasonlóan lakhelytől függetlenül elsősorban a tagjaink egyéni pozitív hozzáállásában bízunk, és erre építünk.

A fentieken kívül várjuk továbbá azon személyek jelentkezését is, akik a szeptember 17-ei lebonyolításban, vagyis magában a halsütésében valamint az előtte való napon a halak irdalásában tudnak majd segíteni.

Segítségeteket előre is köszönöm!


Tisztelettel:

Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök  



TISZTELT EGYESÜLETI HORGÁSZTÁRSAK!

Értesítelek benneteket, hogy egyesületünk 2022. augusztus 06-án 08.00 és 12.00 óra közötti időben környezetvédelmi társadalmi munkára hívja tagjait Tiszatarjánba a Tiszatarjáni Holt-Tiszára, és Tiszakesziben az élő Tisza partra és a telkünkre.

A környezetvédelmi társadalmi munka során a holtág és a Tisza partját tervezzük megtisztítani szelektíven a kommunális és egyéb hulladéktól, valamint a megnőtt növényzettől, vadakáctól. Ezzel párhuzamosan a Tisza parton található telkünk tisztítására is sor kerülne. A tisztításra többek között a tervezés alatt álló horgászversenyek kulturált környezetben való megtartása miatt van szükség.

A fenti munkálatok elvégzéséhez egyesületünk munkavédelmi kesztyűket, szemetes zsákokat, benzint, és innivalót biztosít. Kérem a munkában részt venni kívánó személyeket, hogy amennyiben tudnak, úgy hozzanak magukkal kézi kaszát, benzinmotoros fűkaszát és fejszét, mivel ezek egyesületünknél csak korlátozott számban állnak rendelkezésre.

Kérem továbbá, hogy amennyiben tudnak úgy a fűkaszákhoz olyan vágórészt is hozzanak, amivel a füvön kívül a vadakácot is ki tudjuk vágni. Amennyiben erre igény van, és azt előre jelzik felénk a tagok, úgy egyesületünk damilt, vagy egyéb vágóeszközt is biztosít.

Reményeink szerint a munka elvégzésére nem csak a szokásos személyek fognak megjelenni, hanem minél többen, hogy a lehető leggyorsabban a lehető legtöbb munkát tudjuk elvégezni.

Segítségeteket előre is köszönöm!


Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A Tiszatarjáni Holt-Tiszába 2022. október 07-ére tervezett haltelepítést, a mai napon, 12:00 és 12:20 óra közötti időben sikerült végrehajtanunk.

Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a weblapunkra és a facebookunkra a telepítésről már korábban feltett képeket illetve kis filmet megtekintve láthatták, hogy a holtágba szép és egészséges 250 kg. II nyaras ponty lett telepítve, amit most is a Tisza-Fish Kft.-től kaptunk, melyet ez úton is köszönünk.

A már meglévő halfauna mellett a most telepített halak remélhetőleg sok örömöt, jó szórakozást és kikapcsolódást fognak okozni a horgászainknak főleg jövőre, amikor elérik azt a méretet és súlyt, amikor már kifoghatóak.

Meg kell jegyezni, hogy a jelen haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, melyre egyesületünk ebben az évben is adott be pályázatot, amit el is nyert. A pályázat keretein belül egyesületünk 250 kg. II nyaras ponty, 100 kg. II nyaras süllő és 400 kg. I-III nyaras vegyes keszegfélékre nyújtott be igényt. A pozitívan elbírált pályázatunk alapján a telepített halállomány nettó értékének 50%-át visszatéríti számunkra a MOHOSZ.

A jelen telepítés során egyesületünk a pontyot 1450-Ft/kg+ÁFA áron összesen bruttó 380625-Ft. értékben vásárolta. Ebből a nettó ár 362500-Ft., amiből 181250-Ft. visszatérítésre vagyunk jogosultak.

A telepítéssel kapcsolatban megjegyezni kívánom még, hogy a pontyok ára megegyezik a MOHOSZ és a MA-HAL által közösen egyeztetett irányárral. Itt is látható a telepítendő halak árának drasztikus emelkedése. Viszonyítási alapul említeném meg, hogy egy évvel ez előtt ugyan ezen korosztályú pontyot 850-Ft+ÁFA áron vásároltuk. A hal hiány és a magas ár továbbra is egyre nehezebbé teszi számunkra a halak beszerzését és a telepítéseket. Az Elnökség ennek ellenére továbbra is mindent megtesz a telepítések folyamatos, zökkenő mentes, és mindenki számára kielégítő végrehajtás érdekében.


Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a SZÁZDI Sporthorgász Egyesület 2022. október 08-án 08.00 órától 12.00 óráig Tiszatarjánban a holtág kijelölt szakaszain megtartotta az ez évi első horgászversenyét.

Az időjárás kedvező volt, és annak ellenére, hogy a halak nem voltak aktívak, illetve nem neveztek be a versenyre, a verseny jó hangulatban, az évszaknak megfelelő napsütéses időben zajlott le.

A versenyen 17 fő vett részt.

A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

I helyezett : Sándor István 1485g.

II helyezett: Tóth Imre 1475g.

III helyezett: Ignéczi Tamás 1265g.

IV helyezett: Rontó István 1200g.

V helyezett: Molnár István 1195g.

VI helyezett: Nemes János 1105g.

VII helyezett: Ignéczi Mihály 1040g.

VIII helyezett: Ignéczi Rajmond 895g.

IX helyezett: Lantai Zsolt, Kormos Sándor, Csáji Attila, Varga Gyula, Zombor József, Farkas Krisztián, Kiss Zoltán, Farkas Attila, Varga Gusztáv.

A verseny legnagyobb halát, ami egy 765g.-os ponty volt, Tóth Imre fogta.

A verseny során a legtöbb halat, összesen 30 db.-ot, Ignéczi Tamás fogta.

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek és díjazottnak!

Az alábbiakban ismertetem azon személyek névsorát, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, akik segítettek a verseny szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában.

Ezek a személyek: Simon Ibolya, Molnár János, és Ronkovics Szilárd.

Nevezetteknek ez úton is köszönöm még egyszer az önzetlen munkájukat és segítségüket.


Tisztelettel:

Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Kissé megcsúszva ugyan, de annál nagyobb örömmel értesítek mindenkit, hogy a Százdi Sporthorgász Egyesület a Tiszatarjáni Holt-Tiszán, 2022. október 16-án 08.00 és 11.00 óra közötti időben megtartotta ez évi II. gyermek horgászversenyét.

Az időjárás nagyon kegyes volt, a verseny ideje alatt végig jó idő, verőfényes napsütés, és szélcsend volt. A nagyobb halak sajnos elmaradtak, de a kisebb halak (snecik) intenzíven kaptak. A versenyen 7 fő gyermek vett részt.


A verseny végeredménye az alánbiak szerint alakult:

I. helyezett: Ignéczi Valentina Terézia 1695q.

Nyereménye a Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

által felajánlott serleg, aranyérem, Fremetic orsó,

Fremetic damil, etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

II. helyezett: Lantai Alex 1675g.

Nyereménye a Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott ezüstérem, Entrant horgászbot, Kamasaki damil, etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

III. helyezett: Lantai Noel 1655q.

Nyereménye a Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott bronzérem, Kamasaki damil, fejlámpa, merítő szák, etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

IV. helyezett: ifj. Kormos Sándor 1630q.

Nyereménye a Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott Kamasaki horgász orsó, valamint a Tiszakeszi

Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

V. helyezett: Pályi Áron 1280g.

Nyereménye a Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott Neptum fejlámpa, valamint a Tiszakeszi Százdi

Sporthorgász Egyesület által felajánlott etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

VI. helyezett: Balogh Tibor 1040q.

Nyereménye a Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott haltartó, valamint a Tiszakeszi Százdi

Sporthorgász Egyesület által felajánlott etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

VII. helyezett: Zsípi Dávid 940q.

Nyereménye a Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó által felajánlott sörétólom, valamint a Tiszakeszi Százdi

Sporthorgász Egyesület által felajánlott etetőanyag, zsebpeca, oklevél.

A verseny legnagyobb halát, ami egy 1395g.-os ponty volt, Ignéczi Valentina Terézia fogta. 

Nyereménye a Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott trófea, horogtartó doboz, horgok, úszó rögzítő, oklevél.

A versenyen a legtöbb halat, 63 db.-ot, Lantai Noel fogta.

Nyereménye a Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott Kamasaki 4m-es sneciző bot, zsebpeca, oklevél.


Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek és díjazottnak!


Az alábbiakban ismertetem azon személyek névsorát, akik nélkül eza rendezvény nem jöhetett volna létre, akik segítettek a versenyszervezésében, előkészítésében és lebonyolításában.

Ezek a személyek: Simon Ibolya, Molnár János, és Tóth Imre tiszatarjáni vállalkozó.

Nevezetteknek ez úton is köszönöm még egyszer az önzetlenmunkájukat és segítségüket.


Tisztelettel:

Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök


TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Örömmel értesítek minden érdeklődőt, hogy ebben az évben 2022. július 27-én egyesületünk eszközbeszerzési céllal, több pályázat mellett, beadott a Halőri Eszközbeszerzési és Flottatámogatási Alaphoz is egy pályázatot, amit a MOHOSZ írt ki.

A pályázatban 70%-os támogatás mellet 2. db. felhős vadkamerára és 1. db. kereső távcsőre adtuk be igényünket melyekkel, a társadalmi halőreink halőrzéssel kapcsolatos munkájukat kívánjuk segíteni.

A pályázatot befogadták, és elbírálást követően nyertes pályázatként a HEFFA-V/3/2906-22/2022 szám alatt nyilvántartásba vették.

Az eszközbeszerzéssel kapcsolatban a támogatási szerződést megkötöttük, ami alapján 2022. október 25-én egyesületünk számára megküldésre is került az 1. db. Bresser Condor 10X42 tip. keresőtávcső. A keresőtávcső a Leitz-Hungária Kft.-tól került beszerzésre, melynek bruttó értéke 80505-Ft. Ebből az összegből egyesületünknek a 70%-os támogatottság miatt 24152-Ft.-ot kellett kifizetnie. A távcső a társadalmi halőreinknek további használatra már átadásra is került.

A keresőtávcső beszerzése tehát a MOHOSZ Halőri Eszközbeszerzési és Flottatámogatási Alap pályázati támogatásával valósult meg. A pályázatban szereplő további technikai eszközök, a felhős vadkamerák,érkezése előre láthatólag 2023 év első negyedévében várható.

A fent leírtak alapján az Elnökség elkötelezett volt eddig is, és ezek után is mindent meg fog tenni a holtág halfaunájának védelme, illetve a társadalmi halőreink munkájának segítése és könnyítseérdekében.

Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász EgyesületElnöke


TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK ÉS ÉRDEKLŐDŐK!

Örömmel értesítek mindenkit, hogy a SZÁZDI Sporthorgász Egyesület 2022. november 05-én 08.00 órától 12.00 óráig Tiszakesziben az élő Tisza kijelölt szakaszain megtartotta az ez évi második felnőtt horgászversenyét.

A verseny ideje alatt az időjárás a lehető legrosszabb volt, szinte végig esett az eső. A kegyetlen időjárás ellenére a verseny kezdetére megjelent és abba benevezett hét HŐS, akik aztán az elemekkel végig küzdve becsülettel kitartottak, és szép eredményeket produkáltak.

A versenyen tehát 7 fő HŐS vett részt.

A verseny végeredménye az alábbiak szerint alakult:

I. helyezett : Lantai Zsolt 6545g.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott serleg, aranyérem, oklevél, horgászbot, damil.

II. helyezett: Gombos Károly 3640g.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott ezüstérem, oklevél, karikás haltartó, fejlámpa.

III. helyezett: Rontó István 3525g.

Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott bronzérem, oklevél, orsó, horogtartó.

IV. helyezett: Ignéczi Tamás 1365g.

V. helyezett: Csáji Attila 1175g.

VI. helyezett: Molnár István 1090g.

VII. helyezett: Antal László

A verseny legnagyobb halát, ami egy 3965g.-os ponty volt, Lantai Zsolt fogta. Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott Trófea, oklevél, sneciző bot, damil.

A verseny második legnagyobb halát, ami egy 2810g.-os márna volt, Rontó István fogta. Nyereménye egy magán személy által felajánlott 2. db. használt horgászbot.

A verseny során a legtöbb halat, összesen 97 db.-ot, Lantai Zsolt fogta. Nyereménye a Százdi Sporthorgász Egyesület által felajánlott oklevél, merítő szák és damil.

A versenyt, a díjak átadását követően, kötetlen beszélgetéssel és egy nagyon finom babgulyás elfogyasztásával zártuk, amit Farkas József horgászmesternek és Salamon Gábor segítőjének köszönhettünk.

Gratulálunk minden résztvevőnek, helyezettnek és díjazottnak!

Az alábbiakban ismertetem azon személyek névsorát, akik nélkül ez a rendezvény nem jöhetett volna létre, akik segítettek a verseny szervezésében, előkészítésében és lebonyolításában.

Ezek a személyek: Simon Ibolya, Molnár János, Farkas József és Salamon Gábor.

Nevezetteknek ez úton is köszönöm még egyszer az önzetlen munkájukat és segítségüket.

Tisztelettel:

Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnök

M E G H Í V Ó

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ELNÖKSÉGE ÉRTESÍTI TAGJAIT, HOGY KÖZGYÜLÉST HÍV ÖSSZE.

IDŐPONTJA: 2022. november 18. napja ( péntek ) 18.00 óra

HELYE: Tiszakeszi, községháza út 10. sz. alatt lévő Lórántffy Zsuzsanna Református Általános Iskola

NAPIRENDI PONTOK:

  • Az Elnök beszámolója az utolsó közgyűlés óta eltelt időszakról.

Előadó: Sepsi Bertalan elnök

  • A 2023 évi tagdíjak és területi jegyek árainak megvitatása, elfogadása..

Előadó: Sepsi Bertalan elnök

  • Egyebek. (indítványok, javaslatok, észrevételek megvitatása)

Előadó: Simon Ibolya titkár

Amennyiben a közgyűlés az eredeti időpontban határozatképtelen lesz, úgy azt ugyanazon a napon 18.30 órai kezdettel - a fent megjelölt napirendi pontokkal - újra összehívom.

A megismételt közgyűlés a megjelentek számára tekintett nélkül határozatképes és jogosult a napirendre tűzött - a fentiekben feltüntetett - kérdésekben határozatot hozni.

A napirendi pontok fontosságára tekintettel számítunk minden tagunk megjelenésére, aktív részvételére, és vélemény nyilvánítására.

Üdvözlettel:

Sepsi Bertalan sk. he. elnök

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HALTELEPÍTÉST VÉGEZ A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2022. NOVEMBER 18.

HALFAJ: VEGYES KESZEGFÉLÉK

KOROSZTÁLY: I-III. NYARAS

MENNYISÉG: 400 KG.

ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚ KÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:

2022. NOVEMBER 18-ÁN 06.00 ÓRÁTÓL 2022. NOVEMBER 19-ÉN 06.00 ÓRÁIG A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!

A JELEN HALTELEPÍTÉS A MOHOSZ ÁLLOMÁNYPÓTLÁSI ÉS FEJLESZTÉSI CÉLELŐIRÁNYZAT (ÁPFE) PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.

TISZAKESZI, 2022. NOVEMBER 15.

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET


Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A Tiszatarjáni Holt-Tiszába 2022. november 18-áre tervezett haltelepítést a mai

napon 12:50 és 13:10 óra közötti időben sikerült végrehajtanunk.

Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a weblapunkra és a facebookunkra

a telepítésről már korábban feltett képeket illetve kis filmet megtekintve

láthatták, hogy a holtágba szép és egészséges 400 kg. I-III nyaras vegyes

keszegfélék lettek telepítve, amit most is a Tisza-Fish Kft.-től kaptunk, melyet

ez úton is köszönünk.

A már meglévő halfauna mellett a most telepített halak remélhetőleg sok

örömöt, jó szórakozást és kikapcsolódást fognak okozni a horgászainknak.

Meg kell jegyezni, hogy a jelen haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és

Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával valósult meg, melyre

egyesületünk ebben az évben is adott be pályázatot, amit el is nyert. A pályázat

keretein belül egyesületünk 250 kg. II nyaras ponty, 100 kg. II nyaras süllő és

400 kg. I-III nyaras vegyes keszegfélékre nyújtott be igényt. A pozitívan elbírált

pályázatunk alapján a telepített halállomány nettó értékének 50%-át visszatéríti

számunkra a MOHOSZ.

A jelen telepítés során egyesületünk a keszeget 1000-Ft/kg+ÁFA áron összesen

bruttó 420000-Ft. értékben vásárolta. Ebből a nettó ár 400000-Ft., amiből

200000-Ft. visszatérítésre vagyunk jogosultak.

A telepítéssel kapcsolatban megjegyezni kívánom még, hogy a keszegek ára

megegyezik a MOHOSZ és a MA-HAL által közösen egyeztetett irányárral. Itt is

látható a telepítendő halak árának drasztikus emelkedése. Viszonyítási alapul

említeném meg, hogy egy évvel ez előtt ugyan ezen korosztályú keszegeket

890-Ft+ÁFA áron vásároltuk. A hal hiány és a magas ár továbbra is egyre

nehezebbé teszi számunkra a halak beszerzését és a telepítéseket. Az

Elnökség ennek ellenére továbbra is mindent megtesz a telepítések

folyamatos, zökkenő mentes, és mindenki számára kielégítő végrehajtás

érdekében.


Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET HALTELEPÍTÉST VÉGEZ A TISZATARJÁNI HOLT-TISZÁN.

IDŐPONT: 2022. NOVEMBER 30.

HALFAJ: SÜLLŐ

KOROSZTÁLY: II. NYARAS

MENNYISÉG: 100 KG.


ENNEK MEGFELELŐEN A TISZAKESZI SZÁZDI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET 4/2019. SZÁMÚKÖZGYÜLÉSI HATÁROZATA ALAPJÁN:

2022. NOVEMBER 30-ÁN 06.00 ÓRÁTÓL 2022. DECEMBER 03-ÁN 06.00 ÓRÁIG A HOLTÁGON HORGÁSZNI TILOS!!


A JELEN HALTELEPÍTÉS A MOHOSZ ÁLLOMÁNYPÓTLÁSI ÉS FEJLESZTÉSI CÉLELŐIRÁNYZAT (ÁPFE) PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSÁVAL VALÓSUL MEG.


TISZAKESZI, 2022. NOVEMBER 28.

ÉRDEKLŐDNI: A 70-3724-769-ES SZÁMON LEHET


Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

A Tiszatarjáni Holt-Tiszába 2022. november 30-ára tervezett haltelepítést a mai napon 11:00 és 11:40 óra közötti időben sikerült végrehajtanunk.

Akik jelen voltak látták, akik meg nem azok a weblapunkra és a facebookunkra a telepítésről már korábban feltett képeket, illetve kis filmeket megtekintve láthatták, hogy a holtágba szép és egészséges 100 kg. II nyaras süllők lettek telepítve, amit most Bocskai Halászati Kft.-től kaptunk, melyet ez úton is köszönünk.

A már meglévő halfauna mellett a most telepített halak is remélhetőleg sok örömöt, jó szórakozást és kikapcsolódást fognak okozni a horgászainknak.

Meg kell jegyezni, hogy a jelen haltelepítés a MOHOSZ Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) pályázati támogatásával, a Standard és Preferált őshonos halfajok telepítése, visszatelepítése jogcímen valósult meg, melyre egyesületünk ebben az évben is adott be pályázatot, amit el is nyert.

A pályázat keretein belül egyesületünk 250 kg. II nyaras ponty, 100 kg. II nyaras süllő és 400 kg. I-III nyaras vegyes keszegfélékre nyújtott be igényt. A pozitívan elbírált pályázatunk alapján a telepített halállomány nettó értékének 50%-át visszatéríti számunkra a MOHOSZ.

A jelen telepítés során egyesületünk a süllőt 4950-Ft/kg+ÁFA áron összesen bruttó 519750-Ft. értékben vásárolta. Ebből a nettó ár 495000-Ft., amiből 247500-Ft. visszatérítésre vagyunk jogosultak. A telepítéssel kapcsolatban megjegyezni kívánom még, hogy a süllő ára megegyezik a MOHOSZ és a MA-HAL által közösen egyeztetett irányárral.

Itt is látható a telepítendő halak árának drasztikus emelkedése. A hal hiány és a magas ár továbbra is egyre nehezebbé teszi számunkra a halak beszerzését és a telepítéseket.

Az Elnökség ennek ellenére továbbra is mindent megtesz a telepítések folyamatos, zökkenő mentes, és mindenki számára kielégítő végrehajtás érdekében.


Sepsi Bertalan

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület Elnöke

TISZTELT SZÁZDI TAGOK!

Egyesületünk életében egy ciklus, immár a negyedik, ismét véget ért. A 2018 évben 5 évre megválasztott jelenleg regnáló Elnökség, Felügyelő Bizottság és Fegyelmi Bizottság tagjainak mandátuma lejárt. A tisztségekbe az új tagok megválasztására a korábban felrakott közgyűlésünk időpontjában, vagyis 2023. január 21-én 15:00 órától kerül sor.

Egyesületünk életében egy közgyűlés mindig is a legfontosabb esemény, hiszen itt döntődnek el az aktuális éves feladatok, munkák és megtartandó rendezvények. Egy választmányi közgyűlés még ennél is fontosabb, mivel ebből optimális esetben ötévente van egy. Ekkor választjuk meg azokat a személyeket, akik öt évig töltik majd be az egyesület tisztségeit, ezzel együtt az egyesület irányvonalát is képviselve.

A fent leírtak alapján felhívom tehát minden tagunk, különös tekintettel a "Nem érdekel", "Minek menjek", "Nincs értelme", illetve a több éve közgyűlésekre nem járók figyelmét, hogy jelenlétével tisztelje meg választmányi közgyűlésünket és aktív részvételével segítse az egyesületünk munkáját, hiszen mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk és mindenki véleménye ugyan úgy számít.

Tiszakeszi, 2023. január 09.


Maradok tisztelettel:

Sepsi Bertalan he. elnök

TISZTELT HORGÁSZTÁRSAK!

Tudom, hogy korai még, de már most szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy a 2022. éves állami jegyet és fogási naplót szabályosan kitöltve és összesítve 2023. február 28-áig kell leadni. Aki ennek nem tesz eleget az 2023 évre csak emeltdíjas állami jegyet válthat.

A 2023. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk a felnőtt éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 5.500-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 5.500-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 7.800-Ft.

A 2023. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk az ifjúsági éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 5.500-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 5.500-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 3.900-Ft.

A 2023. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk a 70 év feletti éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 500-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 0-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 3.900-Ft.

A 2020. évi engedély váltásnál, a szabályosan kitöltött és időben leadott állami jegy és fogási napló esetén, nálunk a gyerek éves horgászengedélyek költségei, területi engedélyek nélkül, a következőképen alakulnak:

Állami jegy és fogási napló: 500-Ft.

MOHOSZ tagsági díj: 0-Ft.

SZÁZDI egyesületi tagdíj: 0-Ft.

A fenti összegek mindegyik esetben 5.500-Ft.-tal emelkednek, ha az állami jegy és fogási napló nem került időben leadásra, vagy nem szabályosan lett kitöltve.

Szükség esetén az alábbi tételek növelhetik még a kiadásokat:

Felnőtt új belépő tagnál: 13.000-Ft. (egyszeri halasítási hozzájárulási /belépési/ díj), ami

Ifjúsági és 70 év feletti új belépő tagnál: 6.500-Ft.

Elmaradt 2022 évi tagdíj emelten: 9.000-Ft.

Felnőtt igazolvány tok: 500-Ft.

2023. évben a területi engedélyek a következő képen alakulnak:

Tiszatarjáni Holt-Tisza:

Éves parti felnőtt: 24.700-Ft.

Éves parti kedvezményes felnőtt: 22.100-Ft.

Éves parti gyerek úszós: 6.000-Ft.

24 órás parti felnőtt: 3.900-Ft.

24 órás parti kedvezményes felnőtt: 3.250-Ft.

24 órás parti gyermek úszós: 600-Ft.

24 órás parti turista felnőtt: 5.350-Ft.

A kedvezményes engedélyeket csak a SZÁZDI egyesületi tagok vehetik igénybe!

Tisza folyó: (volt geleji szakasz)

Éves felnőtt: 35.000-Ft.

Napi felnőtt: 3.500-Ft.

3 napos felnőtt: 9.500-Ft.

Napi turista: 5.250-Ft.

3 napos turista: 14.250-Ft.

Éves gyerek: 1.500-Ft.

Jó fogást és szórakozást kívánok!


Sepsi Bertalan sk.

Tiszakeszi Százdi Sporthorgász Egyesület

Elnök